Wil je graag een mooie Instagram feed, maar weet je niet goed hoe je dit het beste kunt aanpakken? Lees dan snel verder, we zullen je door middel van deze blog helpen!

1. Start met het schrijven van een plan

Voordat je een mooie Instagram feed kan creëeren moet je weten wat je wil bereiken met Instagram. Gaat het om een zakelijk of persoonlijk account? Wie is je doelgroep? En wat wil je uitstralen? Schrijf dit allemaal eens op, je zult zien dat je direct nieuwe ideeën krijgt voor jouw Instagram feed.

2. Bepaal het thema van jouw Instagram feed

Het thema van je Instagram feed is heel belangrijk. Met een thema bedoelen we de kleuren en fotografiestijl die je wilt gaan gebruiken in de feed. Het kan handig zijn om hiervoor een kleurenpalet te maken van minimaal drie kleuren.

Om je aan een thema te kunnen houden, raden wij ook altijd aan om social media templates te maken. Vooral voor zakelijke accounts is dit handig. Templates zijn gemakkelijk te maken in een programma zoals Canva. Hierdoor creëer je makkelijk een eenheid in de foto’s die je gebruikt.

Hieronder vind je een voorbeeld van een feed met templates die wij hebben gemaakt. Zou jij ook graag templates voor jouw social media door ons willen laten maken? Dat kan hier!

Instagram feed van @immunity.thelabel met templates

3. Plan je berichten van te voren in

Wanneer je jouw kleuren hebt geselecteerd en social media templates hebt gemaakt, is het tijd om te bepalen welke foto je wanneer gaat plaatsen in je feed. Niet alle foto’s staan namelijk mooi naast elkaar. Wissel hierin af tussen verschillende cameraperspectieven, poses van personen en achtergronden. Om van tevoren te kunnen zien hoe de foto’s bij elkaar passen, kun je gemakkelijk een app gebruiken om posts vooruit te plannen. Wij raden je aan eens te kijken naar de apps Plann, Planoly of Later.

Wil je liever niet je berichten inplannen, maar wel een overzicht van je feed zien? Check dan de app UNUM.

4. Inhoud van de content

Vind je het lastig om tot creatieve content te komen? Bedenk minstens 5 verschillende content rubrieken die jouw doelgroep interessant vindt. Stel jezelf dus altijd de vraag: “Waarom zouden mensen mij willen volgen?”. Wanneer je een aantal vaste rubrieken hebt, kun je het verdelen over jouw feed. Hieronder geven we je een voorbeeld van hoe je dit kunt indelen. Op deze manier heb je altijd een goede mix qua onderwerpen.

5. Kwaliteit boven kwantiteit

Goede foto’s zijn de basis voor een mooie Instagram feed. Het is dus belangrijk dat deze van goede kwaliteit zijn. Tegenwoordig hebben smartphones goede camera’s, maar toch kunnen ze nog niet tippen aan bijvoorbeeld een spiegelreflexcamera. We adviseren je om af en toe professionele foto’s te laten maken. Deze kun je dan afwisselen met foto’s die je zelf met een telefoon maakt. Er zijn veel apps waarmee je jouw foto’s nog mooier kunt maken. Onze favoriete fotobewerking apps zijn Lightroom, VSCO en Snapseed.

Hopelijk kun je met deze tips aan de slag! Kom je er toch nog niet helemaal uit? We staan altijd voor je klaar om je te helpen met creatieve content. We kunnen bijvoorbeeld social media templates voor je maken, of af en toe samen op pad gaan om mooie foto’s te schieten. Laat je het ons weten?