Focus en routine zijn essentieel voor consistente prestaties. Het creëren van een succesvolle social media routine is niet anders. Ongeacht de grootte van je bedrijf of het aantal mensen in je team.

Nog vele bedrijven leggen niet genoeg nadruk op hun sociale media activiteiten en kunnen zo social media niet routinematig in het bedrijf brengen. Vaak ligt social media niet als hoogste prioriteit, zonde… want het enige wat het online publiek ziet is een bedrijf dat af en toe verdwijnt en met vlagen weer online actief is. Zo kom je niet heel betrouwbaar over en is dus niet goed voor je bedrijf.

Zorg dat duidelijk is hoe vaak per week je iets wilt plaatsen en bedenk de inhoud vooraf.

Plan vervolgens een vaste hoeveelheid tijd per dag en per week in voor het social media beheer. Zo heb je dagelijks de tijd om te reageren op eventuele reacties en kun je vooruit werken. Het laatste dat je wilt doen, is de hele week rondlopen om te proberen content te creëren.

Hoe een routine eruit zou kunnen zien:

3x per dag 10 minuten om te reageren op berichten

4 uur per week om verder te werken aan een planning

1x per maand een contentkalender aanvullen

Een routine geeft je rust, meer structuur en je werkt efficiënter. Doelbewust werk je zo aan de gewenste resultaten. Loop je toch tegen problemen aan waardoor je je niet kunt vasthouden aan een social media routine? Neem contact met ons op, we kunnen je vast helpen!