Dit is Eef. Ze werkt inmiddels 1,5 jaar bij ons. Gestart als stagiaire, maar ze bleek onmisbaar in het team. In de afgelopen jaren heeft ze veel gezien en geleerd. Wat waren haar grootste inzichten op het gebied van social media marketing? Lees hier haar 3 lessen om tot een succesvolle social media aanpak te komen.

1. Social media doe je er niet ‘even’ bij

“Ik kwam stagelopen omdat ik social media leuk vond, maar al snel zag ik dat er een hoop schuil gaat achter een geplaatst social media bericht. Uit alle maandelijkse statistieken die we uitdraaien, komt duidelijk naar voren dat creatieve content en consistentie de belangrijkste onderdelen zijn. Het gaat veel verder dan af en toe een foto online zetten.

2. Social media is voor ieder bedrijf interessant

“Voor een kledingwinkel is het vanzelfsprekend dat social media bijdraagt binnen het bedrijf, maar inmiddels heb ik gezien dat het voor bedrijven uit allerlei hoeken interessant is. Van tuinbouwbedrijven tot een installateur van zonnepanelen. Het ene bedrijf is blij met meer verkopen vanuit social media, de ander maak je blij met meer sollicitaties of een groot bereik. Het is maar net wat de doelstellingen zijn van het bedrijf. Ik vind het heel leuk om mee te denken hoe we social media kunnen inzetten om bij te dragen aan de groei van een bedrijf.” 

3. De wereld van social media gaat heel hard

“Een verandering in het algoritme, nieuwe functies, de populariteit van TikTok. Social media staat nooit stil en daar moet je als bedrijf wel op inspelen. Nu pas zie ik dat bedrijven die hier niet in meegaan, kansen missen. Neem bijvoorbeeld Instagram Reels, als je daar als bedrijf nog niets mee doet, dan is dat echt zonde van je online bereik.”

Er valt nog genoeg te leren in de wereld van social media. Ook wij blijven ons ontwikkelen en zorgen dat we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste trends. En die kennis zetten we maar al te graag in om bedrijven verder te helpen met een groei. Laat je het ons weten als je ergens hulp bij nodig hebt? We kunnen marketingmedewerkers ondersteunen, het gehele social media beheer overnemen of je adviseren over een goede aanpak. Waar je ook tegenaan loopt, er is vast wel iemand in ons team die je verder kan helpen!